Skip to main content
– „Domnule Doctor, am fost la clinica X și am slăbit, s-a terminat abonamentul și am luat la loc kg, mai apoi am fost la clinica Y și tot așa s-a întâmplat. Ce să fac să slăbesc și să nu mai iau la loc kg pierdute?”
Întrebarea de mai sus o aud de la majoritatea covârșitoare a pacienților care vin în clinică. Oamenii aleg dietele, crezând ca acestea îi ajută să scadă în greutate sănătos și că vor putea menține rezultatele pe termen lung. Este firesc, informațiile publice sunt tentante, contradictorii, prea multe și centrate pe ceea ce omul vrea să audă, mai puțin pe ceea ce știința a dezvăluit și poate ajuta pacientul. Oricine poate să scadă în greutate cu orice dietă! Dar, știți de ce? Pentru că a produs o schimbare și nu pentru că acea dietă funcționează pentru acea persoană. Dietele nu pot fi personalizate și nu își propun rezultate pe termen lung.
Cei mai multi pacienți care ajung la mine o fac după mai multe încercări cu diferite diete care ori au funcționat pentru cineva apropiat, ori au avut prețul pe care persoana respectivă a decis să-l investească în propria sănătate!
Obezitatea este o boală și o problemă de aspect, iar abordarea acestei boli este terapia medicală nutrițională și nu numai scăderea în greutate. O boală este tratată de către specialist, așa cum tratăm bolile cardiovasculare sau guta sau pneumonia. Dietele pe termen scurt, fără supraveghere medicală și abordarea psihonutrițională a cauzei, nu pot funcționa și afectează pe termen lung starea de sănătate, conform studiilor.
Putem alege între a avea multiple încercări de diete pe termen scurt și cu revenire la greutatea inițială sau chiar mai mult și schimbarea rutinelor, care duce la tratarea cauzelor obezității și implicit controlul individual al stării de sănătate! Tu ești în controlul stării tale de sănătate și tu alegi ce este mai bine! Noi, specialiștii, îți suntem alături cu toată știința și buna credință pe care o avem pentru a te ajuta să atingi obiectivul!

Leave a Reply