Despre mine

Tatăl meu a fost doctor, dar nu m-a încurajat să dau la Medicină. Am intrat însă din prima. Mi-am făcut apoi anul de stagiu la Spitalul Militar. M-am dus la repartiția de medic militar, la Câmpia Turzii, apoi m-am întors, am dat examen și am intrat în Spitalul Militar. Aici am lucrat pe partea de expertizare a capacității de muncă și ca medic de familie. Zona asta m-a atras foarte mult pentru că exista o brigadă de medici care dădeau avizele de zbor și de salt cu parașuta. Și mie întotdeauna mi-a plăcut responsabilitatea. Conduceam o echipă de specialiști, ORL-iști, cardiologi, mergeam peste tot în țară, responsabilitatea pentru fișa finală era a mea. Asta mă ajută în ceea ce fac acum când abordez multidisciplicar cazul și încerc să construiesc echipe în folosul pacientului.

Lucram în Spitalul Militar când, în paralel, mi-am deschis un cabinet privat și am început timid să lucrez la Medcenter. În cele din urmă, am dat zona de stat pentru partea privatăși m-am dus către partea de management. Am început cu un centru cu 6 oameni și l-am lăsat, după 12 ani, cu 850 de oameni, timp în care am practicat medicină permanent, axându-mă foarte mult pe zona de management al cazului.

Când a venit momentul să caut o soluție pentru mine aveam 204 kg. Eram foarte gras, stilul meu de viață era complet nepotrivit. Am început să lucrez cu mine întorcându-măpe băncile școlii, studiind tot ce ține de nutriție, descoperind mișcarea funțională, medicina stilului de viață, psihonutriția. Dezvoltând o metodă care să funcționeze mai ales în folosul sănătății și apoi în folosul esteticii. Așa am ajuns la #metodadrbălănică, care se bazează pe patru piloni – nutriția adaptată, postură și mișcare funcțională, managementul stresului și integrarea socială.

CERTIFICĂRI ȘI EXPERIENȚĂ MEDICALĂ

 1997                 Absolvent al Facultații de Medicină din cadrul U.M.F. Carol Davila

1998-2001        Medic generalist în cadrul Institutului Național de Medicină Aeronautică și Spațială

2001                  Certificare în Medicină Aeuronautică

2002                 Certificare în Urgențe PreSpitalicești

2003-2004      Master în Managementul Sistemelor de Sănătate

2011                    Fondator #MetodaDrBălănică

2014-2015         Certificare Sport, Nutrition&Performance Specialist, National Posture Institute, SUA

2016                   Certificare Health Trainer

2022                  Certificare în Psihonutriție, de la Colegiul Psihologilor

2022-prezent   Master în Nutriție

MANAGEMENTUL SISTEMULUI MEDICAL

2001-2012        General Manager – Medcenter Clinics and Laboratories

2012- 2013        General manager – EuropeEye Hospital/European Hospital

2012                   Certificare în Managementul Spitalelor

2004-2006      MBA în cadrul Open University Great Britain

2010                   Project Manager Certificate

2012                   Diploma in Matters of Security, Diplomacy & Foreign Policies

2016                   Educator/Trainer Certificate

2004/2022       Auditor of the integrated Management system of Quality,  Environment, Safety and Health at the workplace

CUM AJUNGE UN MEDIC SĂ CÂNTĂREASCĂ +200 KG?

Simplu spus, muncind fără limite și obținând totul prea repede. Aveam tot ce mi-aș fi putut dori, dar trăiam viața pe pilot automat. Înotam în fiecare dimineață 90 de bazine și credeam că sunt bine. Niciodată nu m-am gândit să mă opresc…

Mâncam de două ori pe zi, o dată la prânz, ceva enorm, apoi pe la 2 noaptea, când ajungeam acasă rupt de oboseală, iarăși ceva fără cap coadă.. În rest beam 4 litri de cola și 4 cafele și nu acordam atenție la nimic. Când s-a produs declicul? Eram căsătorit, aveam doi copii și m-am trezit într-o dimineață visând că acești copii vor trăi fără mine și a început procesul…  Am tras linie la tot.

Nu a fost ușor. Făceam școala în SUA pe măsură ce scădeam în greutate și înțelegeam profunzimea problemei și toate procesele implicate. Am slăbit inițial 104 kg după care am început să mai pierd un pic din rigoare și am luat în jur de 24 kg la loc. Mi-am dat seama că ceva nu e în regulă și am început să lucrez la ceea ce avea să devină etapa de stabilizare. A funcționat foarte bine, dar mă dureau spatele, articulațiile. Așa a apărut managementul articulațiilor și al pielii în cadrul posturii și mișcării funcționale.

În concluzie, am simțit pe propeia piele dificultățile unei vieți la peste 200 kg și am înțeles intim provocările prin care trec oamenii care se află în aceeași situație. Dar eu am reușit și la fel și cei care au încercat metoda mea. Nu doar să dea jos kilograme,ci să își reverseze boli cronice și să-și îmbunătățească semnificativ calitatea vieții.

Pe drumul de la VREAU la POT mergem împreună!

DESPRE #MetodaDrBalanica

#MetodaDrBălănică reprezintă intervenția nutrițională științifică pentru prevenția proactivă și tratamentul bolilor omului modern. Această intervenție trebuie să fie primul pas în terapie, indiferent de boală sau diagnostic. #MetodaDrBalanica este sustenabilă – ușor de pus în practică , presupune alimente și feluri de mâncare cu care ești obișnuit , ușor de preparat sau comandat, gustoase și care respectă rezultatele studiilor medicale științifice referitoare la combinații alimentare, sinergia alimentelor și crononutriția. Dacă vrei să-ți schimbi viața, începem împreună!

  • bazată pe dovezi

  • promovată prin rezultate

  • integratoare

  • holistică

  • nutrientul este medicament

  • intervine asupra cauzei

  • tratează și efectul

  • produce schimbarea

NUTRIȚIE
CORECTĂ

POSTURĂ
ȘI MIȘCARE

MANAGEMENTUL
STRESULUI

INTEGRARE
SOCIALĂ

Aparitii media

Apariții media