Medicina nutrițională – Medicina pentru oameni:
România se află pe primele locuri în UE la incidență și mortalitate prin orice boală cronică specifică omului modern: obezitate, diabet zaharat, hipertensiune arterială și boli cardiovasculare, boala oncologică, etc. Totodată, avem o speranță de viață redusă și o creștere exponențială a diabetului zaharat și a obezității la copii și adolescenți.
Din observațiile mele clinice, am constatat că oamenii se adresează târziu medicului, atunci când boala este instalată, iar costurile emoționale, fizice și financiare sunt ridicate. Percepția generală fiind că dieta se ocupă de managementul greutății, iar bolile se tratează cu medicamente.
În realitate, este cunoscut faptul că majoritatea bolilor cronice pot fi prevenite printr-un mod de viață adaptat, într-un mediu social sănătos. Tratamentul medicamentos și cel chirurgical sunt absolut utile, dar atunci când avem nevoie de acestea înseamnă că boala deja s-a instalat.
Așadar, dacă ești sănătos și vrei să scazi în greutate 2-3 kg, o poți face punctual, printr-o dietă, fără probleme. Dar dacă vrei să tratezi o boală cronică sau ai multe kilograme de slăbit, folosește ca prim pas intervenția nutrițională personalizată, adică medicina nutrițională. Aceasta reprezintă știința de a folosi mâncarea și nutrienții ca și medicină/tratament, pentru prevenția proactivă, terapia bolilor cronice și promovarea unui stil de viață adaptat.
Medicina nutrițională identifică dezechilibrele nutriționale și metabolice care au dus la apariția bolilor. Apoi, prin intervenție nutrițională și la nivelul stilului de viață, se adresează cauzei bolii și nu numai efectului.
Medicina nutrițională presupune dezvoltarea unui plan personalizat de tratament, folosind nutrienții ca și terapie individuală pentru bolile metabolice. Este primul pas în terapia oricărui tip de patologie și optimizează starea de sănătate prin creșterea imunității și buna funcționalitate a organelor interne.
Medicina nutrițională se bazează pe dovezi științifice validate și nu este o dietă! Medicul este singurul calificat să construiască programul personalizat de tratament adaptat condiției fizice a fiecărei persoane! Meniul este unul personalizat, adaptându-se nevoilor specifice bolii și luând în calcul întregul context personal, obiective, istoric personal și familial, preferințe culturale și intoleranțe potențiale.
Psihonutriția reprezintă o ramură a nutriției care studiază conexiunea dintre psihic și comportamentul alimentar. Împreună vom descoperi care este legătura dintre nutriție și psihic/emoție, și cum îți afectează rezistența la schimbare obiceiurile alimentare și de consum. Atât medicina nutrițională cât și psihonutriția sunt „armele” specialistului în nutriție pe drumul de la VREAU la POT!
CE EFECT ARE:
- optimizează meniul folosind nutrienți cu rol synergic
- echilibrează corpul din punct de vedere biochimic
- crește imunitatea
- echilibrează sistemul hormonal
- îmbunătățește somnul
- scade rezistența periferică la insulină
- îmbunătățește viața sexuală
- scade nivelul de stres
- adaptează mișcarea funcțională
CE BOLI PREVINE ȘI TRATEAZĂ:
- creștere în greutate și obezitate
- diabet zaharat
- boli cardiovasculare
- coxartroză / gonartroză
- ficat gras / dislipidemie intoleranțe alimentare gută
- sindrom metabolic
- pacient bariatric
VIZITA ÎN CABINET:
Consultația inițială durează 45 de minute și este un timp folosit pentru a te cunoaște din punct de vedere medical Iată ce vom face:
1. Vei completa un formular de cunoaștere metabolică, a istoricului medical și a stării de sănătate în general.
2. Vei afla rezultatele scanării prin impedanță, adică greutatea și raportul mușchi/oase/apă/grăsime/grăsime viscerală.
3. Îți voi citi și explica rezultatele investigațiilor medicale existente, nu mai vechi de 6 luni și vom evalua împreună istoricul medical.
4. Evaluarea istoricului metabolic și nutrițional.
5. Identificarea rutinelor alimentare.
6. Identificarea relației tale cu mâncarea.
7. Identificarea cauzei kilogramelor în plus sau a disfuncției metabolice.
La final, după stabilirea obiectivului individual, vei pleca cu:
1. Recomandare de analize paraclinice și investigații personalizate.
2. Meniu personalizat de trecere de la rutinele anterioare la cele adaptate obiectivului individual, construit simplu, ușor de pus în practică, cu alimentele cu care ești obișnuit, pornind de la viteza cu care îți dorești să scazi în greutate, activitatea fizică, patologiile asociate (dacă există) și programul tău zilnic.
3. Sugestii pentru modul de preparare a alimentelor.
4. Propunerea pentru programul personalizat potrivit! Tu decizi, tu ești în controlul stării tale de sănătate!
Întrebări frecvente:
Testimoniale:
Intrebari frecvente