– „Am luat 30 kg în sarcină, simțeam că nu mai pot!”
– „Ați discutat cu un specialist?”
– „Nu, am crezut că pot controla, dar nu am putut!”
– „Câte kg a avut copilul la naștere?”
– „S-a născut mare, peste 4 kg!”
– „V-a explicat cineva care sunt pașii următori? Atunci când greutatea copilului este peste 4 kg?”
– „Nu, nu mai știu, eram bulversată, primul copil, știți cum e.”
– „Vă înțeleg, am și eu 4, dar eu sunt tatăl, altă perspectivă…”
Zâmbește…
Studiile au arătat că exista o relație între microbiotă și obezitatea femeii în timpul sarcinii. Nutriția adaptată femeii însărcinate, numărul de kg potrivit în sarcină, ca și suplimentarea cu probiotic pe toată durata sarcinii poate preveni diabetul gestațional și reduce riscul de obezitate. Totodată, pe termen lung, asocierea probiotic&nutriție adaptată reduce riscul apariției alergiilor sau intoleranțelor alimentare la copii, riscul de obezitate în mica copilărie, ca și riscul de obezitate al mamei. În clinică folosim combinația Lactobacilus și Bifidobacterium lactis.