Skip to main content
Nutriție

DUREREA DE SPATE, CAUZE ȘI SOLUȚII DE TRATAMENT

By 1 aprilie 2021No Comments

Durerea surdă, deranjantă şi continuă de spate poate fi uneori cea mai supărătoare afecţiune cu care ne confruntăm. Stăm mult la birou, pe scaun, nu facem sport, iar când mergem la sală nu avem un program personalizat de activitate fizică potrivit organismului și stilului nostru de viață. În aceste condiții, nu este de mirare că ne doare spatele.

Cu siguranţă că te-ai lovit şi tu de această problemă, fie că a fost vorba despre o durere trecătoare sau despre una care te deranjează zi de zi. Aşa că este normal să te întrebi: cum apare durerea şi cum poţi să o tratezi? Pentru a te ajuta să găseşti răspunsul, l-am rugat pe Prof. Dr. Rudolf Bertagnoli, profesor de ortopedie, șef de clinică, cu care colaborez în Managementul Cazului pacienților cu probleme ortopedice, să ne spună mai multe despre cauzele durerii de spate.

Cauzele durerii

Zonele sensibile care declanşează durerile de spate sunt localizate în primul rând în zona frontală a coloanei vertebrale (discurile intervertebrale, corpul vertebrei etc.) şi în al doilea rând, în spatele coloanei vertebrale (fiind cauzate de schimbări osoase datorate artrozei, stenozei etc.).

Cauzele apariţiei durerii de spate pot fi extrem de variate, de la activităţi zilnice pe care le faci incorect (şederea prelungită pe scaun într-o poziţie greşită, somnul pe o saltea nepotrivită etc.), până la probleme medicale de care poate că nu eşti conştient, cum ar fi deformări ale coloanei vertebrale, hernii de disc sau alte leziuni.

Este foarte important ca afecţiunile serioase, cum ar fi reumatismul, traumele, bolile inflamatorii sau tumorile să aibă parte de un management corect al cazului, pentru că ele îţi pot afecta organismul şi în alte feluri, nu numai prin dureri de spate.

În plus, în cazul în care ai şi alte simptome pe lângă durerea de spate, cum ar fi amorţeala mâinilor sau a picioarelor, dificultatea de a respira sau incontinenţa urinară, este cazul să te adresezi cât mai repede Consultantului tău Personal de Sănătate. Acestea sunt semne care pot indica o afecţiune mai complexă, iar Consultantul este cel care trebuie să afle despre ce este vorba şi să-ţi recomande direcția potrivită pentru tratarea problemei.

Prof. Dr. Rudolf Bertagnoli ne recomandă tratarea durerii de spate, chiar dacă aceasta este una minoră, deoarece ea poate anunța existența unei afecțiuni mai complexe care trebuie tratată cu ajutorul unei echipe de specialiști. De aceea, te invit să stăm de vorbă şi să analizăm tot ce ţine de istoricul tău medical şi de stilul tău de viaţă, pentru a stabili cu precizie care sunt factorii declanşatori ai durerii tale de spate și care sunt măsurile pe care trebuie să le luăm pentru înlăturarea acesteia. Contactează-mă pentru mai multe detalii.

Leave a Reply