Skip to main content

‘Sanatatea Incepe cu Tine!’ Da, sanatatea incepe cu fiecare dintre noi, cu perspectiva pe care o avem asupra starii noastre de sanatate – de fapt cu felul in care alegem sa ne traim viata.

La Piraeus Bank am intalnit oameni dornici sa fie sanatosi. In numar mare au participat la analiza compozitiei corporale, parcurgand astfel primul pas al Campaniei ‘Sanatatea Incepe cu Tine!’. Chiar daca sunt foarte ocupati, angajatii Piraeus si-au facut timp si mai ales curaj pentru a afla starea lor de sanatate. Felicitari si va promit ca nu ne vom opri aici!

Stilul de viata este responsabil de peste 70% dintre bolile de care sufera romanii. Chiar daca nu simtim acum, chiar daca nu ne doare nimic, din pacate nu inseamna ca suntem si sanatosi. Daca aratam bine si ne place ceea ce vedem in oglinda, nu inseamna ca nu trebuie sa facem nimic, ci doar sa asteptam. Pretul ‘asteptatului’ este mult prea mare, iar ‘factura o platim mai devreme sau mai tarziu’. Sintagma ‘doar nu mi se intampla tocmai mie’ nu se aplica si aici!

Medicina Stilului de Viata (Lifestyle Medicine) reprezinta solutia pentru ‘apucaturile’ omului modern. Nutritia si managementul greutatii, managementul posturii, miscarea functionala si managementul stresului sunt componentele Medicinei Stilului de Viata. Cu totii ne regasim cu un dezechilibru in una sau mai multe dintre aceste componente.

Doar de tine depinde daca vrei sa faci parte din #ComunitateaOamenilorSanatosi, sau mai bine alegi sa platesti factura la caseria spitalului!

Leave a Reply