Skip to main content

Câți dintre voi nu v-ați făcut abonamente la sală de care nu v-ați ținut, câți nu ați încercat tot felul de diete promițătoare, dar în final kilogramele în plus continuau să apară și scăpau de sub control?! Câți nu v-ați simțit dezorientați, neștiind pe ce cale să apucați? Dacă ați ajuns la clinica doctorului Florin Ioan Bălănică, un prim pas pe drumul cel bun a fost făcut. De acum încolo puteți avea parte de îndrumare, susținere și ajutor pentru a ajunge, la finalul programului, alți oameni – sănătoși, în formă, plini de viață. Medic cu 22 de ani de experiență, fondatorul unei metode validate de multiple organizații internaționale (Metoda de slăbit DrBalanica), dr. Florin Ioan Bălănică nu vă va ademenește cu pierderi spectaculoase de kilograme într-un timp record. Nici nu vă va spune că e ușor. Vă promite doar că, încă de la prima consultație, el va avea soluții pentru fiecare și va ști să vă fie alături.

Unde sunteți și unde vreți să ajungeți

Bun venit la clinica Dr. Florin Ioan Bălănică! Un loc care nu are nimic în comun cu spitalele clasice, și care are extrem de puține asemănări chiar și cu clinicile cu care sunteți obișnuiți. Aici nu vă simțiți „la doctor”, ci în sufrageria unui prieten. Nimeni nu poartă halate albe, sunteți întâmpinat cu un zâmbet cald și bună dispoziție. „Această primă întâlnire este foarte importantă, pentru că e de cunoaștere. Pacientul își prezintă situația și toate problemele medicale pe care le are, de ce afecțiuni suferă, ce tratamente ia. Completează o fișă în care va trece, printre altele, așteptările. Este apoi scanat cu un aparat special care măsoară kilogramele, procentul de grăsime, mușchi, oase, i se calculează vârsta metabolică etc. După care se stabilește obiectivul, pentru că de multe ori el are obiective nerealiste sau nepotrivite. În funcție de această scanare și de discuțiile de la prima consultație, eu pot evalua de câte luni este nevoie pentru atingerea rezultatelor – 3, 6, 9 sau 12. Practic, acum stabilim unde suntem, unde vrem să ajungem și în cât timp”, explică dr. Florin Ioan Bălănică.

La această primă discuție, alături de pacient și de medicul Bălănică participă un alt doctor și un nutriționist. „Eu susțin prima parte a întâlnirii, în care identificăm cauza kilogramelor în plus, stabilim obiectivul, explic programul care i se potrivește pacientului, după care colega mea rămâne și explică în ce constă prima etapă, ce înseamnă nutrienți, cum funcționează metabolismul. Toate aceste informații pacientul le va primi și în scris, într-un material de două pagini care conține principiile generale ale programului pe prima pagină și pe a doua ce trebuie să mănânce în următoarea săptămână”, adaugă specialistul. Această primă săptămână este o etapă de obișnuință, de schimbare, de stimulare a metabolismului. Dacă o respectați, veți observa rezultate care vă vor da încredere pentru viitor.

Nu trebuie să aduceți analize

Fiți liniștiți, la prima consultație nu este nevoie să aduceți analize generale recente. Desigur, dacă aveți unele mai vechi, relevante, le puteți lua cu dumneavoastră. Dr. Florin Ioan Bălănică vă va recomanda anumite investigații, pentru a începe știintific programul, cunoscând toate datele importante: ”Pacientul nu este obligat să aducă rezultatul analizelor la cea de-a doua ședință, pentru că aceasta e de obicei peste 7 zile, timpul este scurt. Însă la cea de-a treia întâlnire e bine să le aducă. În funcție de ele, dacă e nevoie, adaptez, dacă nu, personalizez după investigațiile inițiale”.

Sunteți monitorizat de la o etapă la alta

Prima consultație durează 45-60 de minute, în care veți afla principii generale și informații utile pe care le veți pune în practică în următoarea săptămână. Nu veți fi bombardat cu un noian de termeni medicali și de reguli de nutriție. „Nu îi dăm pacientului din prima prea multe informații pe care să nu le poată procesa. La fiecare întâlnire află progresiv lucruri noi pe care le va pune în practică pe parcurs”, mai spune expertul în medicina stilului de viață. Și tot de la o întâlnire la alta vei vedea schimbări, vei urmări progresul. „Raportându-ne la prima scanare, urmărim progresul de la o etapă la alta, scanăm din nou și comparăm rezultatele. Noi știm precis ce a făcut pacientul în funcție de scanarea respectivă, adică ce și cât a respectat din etapă. Niciodată nu învinovățim. Mergem pe principiul că, dacă el nu a reușit, trebuie să vedem ce n-am explicat noi. La fiecare întâlnire încercăm să motivăm, să discutăm. Apoi, el ne poate contacta oricând pe whatsapp, telefon, e-mail, nu există să nu i se răspundă, e o comunicare permanentă, pentru că lucrurile sunt într-o dinamică permanentă. Diferențele sunt foarte mari între ce facem noi aici versus o dietă clasică pentru că pe noi nu ne interesează doar ce mănâncă pacientul, ne interesează motivația lui, facem managementul mâncatului compulsiv, îl ducem către mișcare, îi schimbăm viața”.

Componenta psihologică, extrem de importantă

Dr. Florin Ioan Bălănică nu a fost și nu va fi niciodată un medic care să vă acorde o astfel de consultație atât de importantă pe fugă sau care să nu încerce să afle și cauzele profunde ale problemelor de greutate și sănătate. Nu-l veți vedea întinzând o foaie cu alimente și gramaje spunându-vă pur și simplu că așa trebuie să mâncați și cam asta este tot. Capabil să motiveze și cei mai demoralizați oameni, Dr. Bălănică vă va ajuta să treceți peste momente dificile, clipe în care stagnați sau vreți să renunțați.

Am această putere și capacitate de a motiva oamenii, de a-i împinge, prin energia mea, prin mesaj, prin faptul că găsesc soluția. Mă bucur când văd că pacienții îmi scriu cu probleme, înseamnă că ei fac, sunt implicați și s-au lovit de dificultăți. Le vom depăși împreună! Sunt oameni care au venit la mine acum 4 ani, nu puteau să se ridice în picioare, și acum zburdă, sunt oameni care nu aveau niciun obiectiv, acum mă impresionează când îi aud povestind despre planurile lor. De fapt, asta ofer eu major pacientului – îl întorc la viață și îl duc în acel punct în care să se trezească dimineața cu un obiectiv, cu proiecte care îl animă. Pacienții mei erau niște oameni care vegetau, acum sunt plini de vitalitate.

Leave a Reply