Skip to main content

Câți dintre voi nu v-ați făcut abonamente la sală de care nu v-ați ținut, câți nu ați încercat tot felul de diete promițătoare, dar în final kilogramele în plus continuau să apară și scăpau de sub control?! Câți nu v-ați simțit dezorientați, neștiind pe ce cale să apucați? Dacă ați ajuns la clinică, un prim pas pe drumul cel bun a fost făcut. De acum încolo puteți avea parte de îndrumare, susținere și ajutor pentru a ajunge, la finalul programului, alți oameni – sănătoși, în formă, plini de viață. Nu vă voi ademenește cu pierderi spectaculoase de kilograme într-un timp record. Nici nu vă voi spune că e ușor. Vă promit doar că, încă de la prima consultație, voi avea soluții pentru fiecare și voi ști să vă fiu alături.

Unde sunteți și unde vreți să ajungeți

Bun venit la clinică! Un loc care nu are nimic în comun cu spitalele clasice, și care are extrem de puține asemănări chiar și cu clinicile cu care sunteți obișnuiți. Aici nu vă simțiți „la doctor”, ci în sufrageria unui prieten. Nimeni nu poartă halate albe, sunteți întâmpinat cu un zâmbet cald și bună dispoziție.

Prima întâlnire este foarte importantă, pentru că e de cunoaștere. Pacientul își prezintă situația și toate problemele medicale pe care le are, de ce afecțiuni suferă, ce tratamente ia. Completează o fișă în care va trece, printre altele, așteptările. Este apoi scanat cu un aparat special care măsoară kilogramele, procentul de grăsime, mușchi, oase, i se calculează vârsta metabolică etc. După care se stabilește obiectivul, pentru că de multe ori el are obiective nerealiste sau nepotrivite. În funcție de această scanare și de discuțiile de la prima consultație, eu pot evalua de câte luni este nevoie pentru atingerea rezultatelor – 3, 6, 9 sau 12. Practic, acum stabilim unde suntem, unde vrem să ajungem și în cât timp.

Toate aceste informații pacientul le va primi și în scris, într-un material de două pagini care conține principiile generale ale programului pe prima pagină și pe a doua ce trebuie să mănânce în următoarea săptămână. Această primă săptămână este o etapă de obișnuință, de schimbare, de stimulare a metabolismului. Dacă o respectați, veți observa rezultate care vă vor da încredere pentru viitor.

Nu trebuie să aduceți analize

Fiți liniștiți, la prima consultație nu este nevoie să aduceți analize generale recente. Desigur, dacă aveți unele nu mai vechi de 6 luni, relevante, le puteți lua cu dumneavoastră. Vă voi recomanda anumite investigații, pentru a începe știintific programul, cunoscând toate datele importante. În funcție de ele, dacă e nevoie, adaptez, dacă nu, personalizez după investigațiile inițiale.

Sunteți monitorizat de la o etapă la alta

Prima consultație durează 45-60 de minute, în care veți afla principii generale și informații utile pe care le veți pune în practică în următoarea săptămână. Nu veți fi bombardat cu un noian de termeni medicali și de reguli de nutriție. La fiecare întâlnire veți afla lucruri noi pe care le veți pune în practică pe parcurs. Și tot de la o întâlnire la alta vom urmări progresul.

Noi știm precis ce a făcut fiecare în funcție de scanarăile pe care le facem, adică ce și cât a respectat din etapă. Niciodată nu învinovățim. Mergem pe principiul că, dacă el nu a reușit, trebuie să vedem ce n-am explicat noi. La fiecare întâlnire încercăm să motivăm, să discutăm. Apoi, el ne poate contacta oricând pe whatsapp, telefon, e-mail, nu există să nu i se răspundă, e o comunicare permanentă, pentru că lucrurile sunt într-o dinamică permanentă. Diferențele sunt foarte mari între ce facem noi aici versus o dietă clasică pentru că pe noi nu ne interesează doar ce mănâncă pacientul, ne interesează motivația lui, facem managementul mâncatului compulsiv, îl ducem către mișcare, îi schimbăm viața.

Leave a Reply