Skip to main content
Viata sexuala este importanta, indiferent de numarul kilogramelor! Este un subiect sensibil, iar pacientilor nu le este usor sa discute despre acest lucru.
Barbatii se simt stanjeniti, iar femeile traiesc frustrarea atractivitatii pentru partener!
Orice situatie medicala poate avea rezolvare, daca este identificata, discutata cu medicul si mai apoi gasita solutia, atat din punct de vedere psihologic cat si din punct de vedere medical.
Barbatii obezi care vin in clinica, chiar daca nu in forma ei extrema, manifesta un grad de disfunctie erectila, mai ales daca au aparut comorbiditatile cum ar fi diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala tratata cu betablocant sau dislipidemia.
Dupa cateva intalniri, acestia prind curaj si ma intreaba, care sunt solutiile, ce pot face pentru a-si imbunatati viata sexuala. Unii pacienti sunt dispusi chiar sa renunte la tratamentul pentru hipertensiune, chiar daca exista molecule moderne cu minime efecte asupra erectiei.
Scaderea in greutate stiintific facuta, suplimentarea potrivita, alimentatia adaptata duc la imbunatatirea calitatii vietii sexuale, iar abordarea trebuie sa fie complexa Psiho-Nutritionala.
Functioneaza implicarea partenerei si folosirea unui instrument care sa ajute si sa grabeasca procesul schimbarilor, cum ar fi “Jurnalul – Drumul de la Vreau la Pot!”

Leave a Reply