Skip to main content
Sindromul Metabolic

SURPLUSUL DE GREUTATE SA ASOCIAZĂ CU CEL PUTIN 13 TIPURI DE CANCER

By 10 iulie 2020No Comments

Mai mult de 100 de studii coordonate de Agenţia Internaţională pentru Studiul Cancerului, din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, demonstrează că obezitatea se asociază cu cel puţin 13 tipuri de cancer. Aceste 13 tipuri de cancer, afectează aproape toate organele, de la tractul digestiv, la aparatul genital feminin şi masculn, şi reprezintă 42% dintre cazurile cancer nou diagnosticate.

Obezitatea şi fumatul se află în centrul atenţiei, atunci când vine vorba de prevenţia cancerului. Obezitatea se asociază cu tulburări metabolice, hormonale, inflamaţii, toate aceste modificări reprezentând factori favorizanţi ai cancerului.

Greutatea poate fi monitorizată prin măsurarea circumferinţei abdominale – care este bine să fie sub 100 cm la bărbaţi şi sub 90 cm la femei – şi calculând Indicele de Masă Corporală – care trebuie să fie mai mic decât valoarea de 25.

Există site-uri şi aplicaţii care pot fi descărcate pe telefonul mobil, care ajută la realizarea acestui calcul, prin simpla introducere a greutăţii şi înălţimii corecte.

Prin realizarea săptămânală a acestor simple două măsurători, poate fi determinat dacă modul de viaţă practicat este unul sănătos, sau dacă este necesară consultarea unui specialist. Vestea buna constă în faptul că scăderea în greutate reduce şi riscul apariţiei celor 13 tipuri de cancer.

Medicina Stilului de Viaţă, prin #MetodaDrBalanica, reprezintă soluţia personalizată pentru a scădea în greutate în mod sănătos şi a nu mai depune kilograme în plus NICIODATĂ.

Leave a Reply