Skip to main content
  • Cu o experiență de peste 20 de ani în sistemul medical din România, Doctorul Florin Ioan Bălănică lansează prima soluție de Medicină Personalizată din România, precisă și integratoare, centrată pe pacient și pe complexitatea nevoilor sale medicale.
  • Abordarea se bazează pe buna cunoaștere a pacientului, atât din punct de vedere al eredității și istoricului medical, cât și din punct de vedere al mediului social și profesional, habitatului, obiceiurilor alimentare și stilului de viață.
  • Soluția de Medicină Personalizată se realizează în 3 etape: Anamneza și Dosarul Medical Personalizat, Planul de Prevenție Personalizat și Managementul Integral al Cazului.
  • În beneficiul pacientului este utilizată toată gama modernă de investigații și tratamente, tehnologii de ultimă oră, demonstrate științific și aplicate de o rețea calificată de specialiști români și străini.

București, 9 aprilie 2014 – Doctorul Florin Ioan Bălănică, specialist cu peste 20 de ani de experiență în sistemul medical românesc, lansează astăzi pe piața locală o nouă abordare a serviciilor medicale: Medicină Personalizată. Această nouă abordare în România propune o soluție personalizată și integratoare tuturor celor care vor ca managementul cazului lor să fie realizat eficient, organizat și controlat de către un specialist, și ca starea lor de sănătate să fie evaluată corect, monitorizată și controlată printr-un Plan de Prevenție.

Ce aduce nou un Personal Health Specialist:

  • Anamneză => Dosar Medical Personalizat
  • Plan de Prevenție Personalizat
  • Managementul Integral al Cazului – de la diagnosticarea corectă a problemei de sănătate și până la rezolvarea cazului

Un Personal Health Specialist este un medic personal care analizează pacientul la 360 de grade, nu doar din perspectiva unei specializări sau a unei abordări fizice sau psihologice. Inovația serviciului de Medicină Personalizată este modelul integrator pe care îl aduce pe piața din România, care vizează atât rezolvarea punctuală a simptomelor unei afecţiuni, cât și toţi factorii care ţin de bunăstarea fizică şi emoţională a unei persoane precum ereditatea, mediul social şi profesional, stilul de viaţă sau obiceiurile de terapie personală.

Medicina Personalizată se fundamentează pe câțiva piloni esențiali: pasul inițial în colaborarea medicului cu pacientul este Anamneza, prima şi cea mai importantă etapă, care stă la baza Dosarului Medical Personalizat. Anamneza are rolul de a scoate în evidenţă în mod riguros și documentat moștenirea ereditară şi istoricul său medical, din copilărie şi până în prezent, pentru care doctorul Florin Ioan Bălănică lucrează cu laboratoare și clinici prestigioase atât din țară, cât și din strainătate. Anamneza reprezintă și prima etapă în stabilirea relației terapeutice medic-pacient.

Pe baza Anamnezei şi a investigațiilor medicale, Doctorul Florin Ioan Bălănică întocmește un Plan de Prevenţie Personalizat, adaptat profilului de sănătate al pacientului, care ia în calcul elemente diverse ca ereditatea, alimentaţia, stilul de viaţă, mediu de lucru şi alţi factori-cheie care pot influenţa evoluţia stării sale de sănătate, pe viitor. Planul de Prevenție Personalizat reprezintă probabil cea mai mare noutate pe care acest tip inovator de abordare o aduce în România, țară care se află constant pe ultimele locuri în Europa în ceea ce privește atitudinea față de prevenție.

„Statisticile[1] plasează România pe locul 3 la nivel european la capitolul deceselor cauzate de boli cardiovasculare, după Bulgaria și Ucraina. Dintre bolile cronice, cele cardiovasculare sunt cele mai ușor de prevenit și paradoxal cele care cauzează cele mai multe decese la nivel național, european și global. Este momentul să adoptăm un comportament de prevenție în ceea ce privește sănătatea, iar acesta trebuie să se manifeste zi de zi și să fie adaptat stilului de viață individual”, recomandă Doctorul Florin Ioan Bălănică.

În momentul în care apare o afecţiune, medicul personal îl poate îndruma către cea mai bună soluţie de tratament, pe baza unor investigaţii complete şi corecte şi prin accesul la cei mai potriviți specialişti din domeniu, din rețeaua națională și internațională. Această etapă poartă numele de Management Integral al Cazului și reprezintă o verigă-cheie în abordarea personalizată a sănătații individului.

Această nouă abordare a fost lansată în prezența a patru experți de renume internațional:  Prof. Dr. Wolfgang Wieland, profesor de Urologie la Universitatea Regensburg și Profesor Asociat la Spitalul Clinic din Regensburg, Prof. Dr. Rudolf Bertagnoli, profesor de ortopedie și Șeful Clinicii ProSpine din Germania, a lui Yannis Karipsiadis, specialist în Bănci de Celule Stem și aplicabilitatea terapiilor cu celule stem, precum și a Dr. Simona Tivadar, medic primar specializat în Diabet și Boli de Nutriție. Aceștia reprezintă doar o parte a echipei de medici specialiști parteneri ai Doctorului Florin Ioan Bălănică, cu ajutorul cărora acesta se va asigura că oferă pacienților îngrijire optimă.

Invitații au subliniat nevoia de a aborda starea de sănătate a unui pacient dintr-o perspectivă 360 de grade, ținând cont de bagajul ereditar, de condiția fizică și emoțională, stilul de viață, habitat, mediul social și profesional, cât și de obiceiurile zilnice pentru a putea identifica corect problemele pacientului și pentru a putea face fie Planul de Prevenție pe termen lung, fie Managementul Integral al Cazului.

Având o experiență de peste 20 de ani în sistemul medical atât ca medic generalist, cât și în funcții de top management, Doctorul Florin Ioan Bălănică își poate asuma astăzi rolul de pionier, prin abordarea medicală integrativă, personalizată și de precizie. Și-a început cariera la INMAS din cadrul Spitalul Clinic de Urgență Militar Central, apoi a petrecut peste 10 ani în MedCenter, unde a ocupat funcția de General Manager, iar în ultimii ani a condus cel mai modern spital oftalmologic din România și din Europa de Sud-Est, Europe Eye și European Hospital – Spital Generalist.

Cu această nouă abordare pe care o aduc pe piața românească și cu rolul pe care mi-l asum, acela de Personal Health Specialist, consider într-adevăr că am cea mai mare răspundere de până acum, și nu mi-aș fi putut-o asuma fără să fi parcurs etapele de mai sus, care m-au ajutat să cunosc mai întâi nevoile pacientului din România și să pun bazele unor relații cu unii dintre cei mai buni specialiști din domeniul medical din țară și din străinătate, strânși în jurul meu, în folosul pacientului”, a declarat Doctorul Florin Ioan Bălănică.

 


[1] Conform unui comunicat de presă emis de Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) în 9 aprilie 2013, http://www.arpim.ro/peste-60-dintre-decesele-inregistrate-anual-in-romania-sunt-cauzate-de-bolile-cardiovasculare

 

Leave a Reply