Lifestyle Medicine / #MetodaDrBalanica

Medicina Stilului de Viață înseamnă prevenția și terapia bolii, folosind modul de viață în locul sau împreună cu tratamentul medicamentos.

Este o ramură a medicinei bazată pe dovezi, presupune o schimbare cuprinzătoare a stilului de viață, incluzând nutriția, activitatea fizică, controlul stresului, susținerea socială și expunerea la mediul înconjurator.  Astfel se pot preveni și trata afecțiuni cronice, prin acțiune asupra cauzelor care stau la baza bolii.

În România nu există integrarea actului medical, nu există o singură persoană care să ţină sub control cazul pacientului. Acestuia îi sunt oferite doar “bucăţi“ de sănătate, fiind obligat să-şi facă singur managementul stării de sănătate, după posibilităţi.

Soluţia constă în Medicina Stilului de Viață care poate “îmbrăca” orice specialitate clinică sau chirurgicală, se poate ocupa de pacient “cap-coadă”, şi poate integra toate specialităţile de care acesta are nevoie în rezolvarea problemelor de sănătate.

Schimbă-ți viața începând chiar acum!

Bolile cronice netransmisibile, cum ar fi bolile cardiovasculare, cancerul, bolile mentale, bolile metabolice – diabetul și obezitatea sunt principala cauză a mortalității în România și în lume. 70% din bolile de care suferim și murim se datorează modului de viață, restul de 30% fiind boli genetice și accidente.

Când boala s-a instalat, de cele mai multe ori nu credem că tocmai nouă ni s-a întâmplat! Mai întâi de toate contestăm, apoi când suntem în fața realității, cădem în deznădejde și dorim rezolvarea imediată, uitând că boala a apărut în timp și din cauza modului de viață neadaptat.

A venit momentul să schimbăm perspectiva asupra bolilor și paradigma asupra medicinei. Omul nu este o statistică medicală, un dosar, o boală sau un diagnostic, omul este un context complex de fiziologie și anatomie, emoție și simțuri, experiențe și educație, pe scurt: minte, trup și suflet!

Majoritatea bolilor cronice pot fi prevenite printr-un mod de viață adaptat, într-un mediu social sănătos. Tratamentul medicamentos și cel chirurgical sunt absolut utile, dar atunci când avem nevoie de acestea înseamnă că boala deja s-a instalat.

Stilul de viață nu este o formulare la modă, este o formă medicală de tratament cu aplicabilitate pentru 70% din bolile de care suferim. Stilul de viață adaptat reduce costurile emoționale și fizice ale pacientului,  perecum și costurile globale ale sistemului de sănătate. Sănătatea este o responsabilitate individuală și mai apoi o responsabilitate colectivă.

Și chiar dacă boala a apărut, Medicina Stilului de Viață poate reversa total sau parțial efectele acesteia, lucru demonstrat științific. Este o ramură a medicinei ușor abordabilă, la îndemână, fără costuri excesive și cu efecte pe termen lung.

Medicina Stilului de Viață este o abordare interdisciplinară, la care pot participa medici de familie, interniști, chirurgi, psihologi, geneticieni sau cercetători. Indiferent de specialitate, aceștia pot aborda pacientul holistic, integrator, în spiritual prevenției, al tratamentului sau al reversării unor boli cronice. Medicina Stilului de Viață “îmbracă” pacientul și nevoile lui particulare, până la rezolvarea situațiilor pe care acesta le experimentează. Presupune o muncă în echipă, centrată pe pacient și pe nimic altceva.

Cum pot medicii să practice personalizat medicina:

 • Anamneza, primul pas către cunoașterea omului din fața ta; stabilirea conexiunii pacient – medic
 • Diagnosticul corect al cauzei și nu al efectului, folosind practici medicale științifice și bazate pe dovezi
 • Restructurarea modului de viață înainte de a discuta despre diagnostice și boli
 • Abordarea multidisciplinară și managementul stării de sănătate a individului
 • Continuitatea procesului și stabilizarea noilor obișnuinte dobândite
 • Educarea mamelor pentru sănătatea familiei
 • Încurajarea oamenilor pentru integrarea în grupuri cu obișnuințe sănătoase

Medicina Stilului de Viață este practicată în toată lumea, dar în România este mai puțin cunoscută. Această ramură a medicinei a fost introdusă în urmă cu 6 ani de către dr. Florin Ioan Bălănică, acesta fiind și reprezentantul României al ELMO – Organizația Europeană a Medicinei Stilului de Viață. Prin această abordare, Dr Florin Ioan Bălănică menține și promovează educația, practica și cercetarea în medicina stilului de viață, la cele mai înalte standarde.

ELMO oferă repere în cercetarea, prevenirea și tratamentul bolilor legate de stilul de viață prin nutriție, activitate fizică, psihologie și sănătate publică. De asemenea, își propune crearea și perpetuarea unei societăți europene educaționale și științifice compuse din medici calificați și profesioniști din domeniul sănătății care lucrează în domeniul cercetării, prevenirii și tratării bolilor cronice.

NUTRIȚIE
CORECTĂ

POSTURĂ
ȘI MIȘCARE

MANAGEMENTUL
STRESULUI

INTEGRARE
SOCIALĂ

 • Durata: 20 min

Consultații medicale online, rapide, cu prioritate, bazate pe expertiza clinică de peste 20 ani a dr. Florin Ioan Bălănică

 • Durata: 30 min

Managementul mâncatului compulsiv și consultanță în vederea stabilirii unor obiceiuri alimentare sănătoase

 • Durata: 1-6 luni

Antrenamente online pe skype/video whatsapp, potrivit persoanelor între 5-99 de ani, care doresc să facă mișcare fără a-și afecta starea de sănătate, creșterea sau articulațiile.

Pasul 1
 • Durata: 30-45 min
 • Rata de succes: 95%

Primul pas către un stil de viață sănătos. Cuprinde: anamneza (istoricul medical și/sau al creșterii în greutate), evaluare fizică și emoțională personalizată, scanare corporală și stabilirea soluției personalizate potrivite.

 • Durata: 3 luni
 • Rata de succes: 95%

Opțional! Program de obișnuire cu #MetodaDrBălănică care te ajută să scazi în greutate sănătos, fără să măsori porții și calorii.

 • Durata: 6-12 luni
 • Rata de succes: 95%

Soluții personalizate pentru obezitate, diabet zaharat, hipertensiune arterială, boala de reflux, sindrom metabolic, dislipidemie, ficat gras, alergii și intoleranțe alimentare.

Pasul 3Poate fi achiziționat doar după efectuarea unui program complet de la pasul 2
 • Durata: 1-2 ani
 • Rata de succes: 95%

Program personalizat pentru stabilizarea rezultatelor obținute în programul Lifestyle Complete Health și a obiceiurilor alimentare dobândite împreună cu un medic / nutriționist dedicat.

TESTIMONIALE

Peste 55.000 pacienți au apelat la #MetodaDrBalanica în ultimii 20 de ani

 • Munceam mult, uitasem de mine și de rolul meu, ajunsesem la o greutate de aproape 200 Kg, iar obezitatea aducea cu ea și alte probleme medicale serioase. Până într-o zi, când mi-am dat seama că-mi pot ajuta pacienții doar dacă eu înțeleg ce înseamnă un mod de viață sănătos. Am slăbit 100 kg în 8 luni și credeți-mă că nu a fost deloc ușor.

  Florin Ioan Bălănică M.D. M.B.A. C.D.N. PhD

  Doctor

 • As far as I know, in the post treatment phase the specially and individually developed “method Dr. Bălănică” supports the recovery and the stabilisation of those patients in an extraordinary way. The success of this special method can be observed already in many patients.

  Prof. Dr. med. Dr. habil. Wolf Ferdinand Wieland

  Chairman of the urological department of the University Regensburg.

 • Ajunsesesm la 123,3 Kg, pentru o înălțime de 1,74 m, cu afecțiuni grave de diabet și hipertensiune. Nu știam cum să mă ajut, nu știam dacă mai pot fi ajutat. La doctorul Bălănică am primit: disciplină, metodă, suport, monitorizare, motivație și recompense. Așa am slăbit 22,7 Kg în aproximativ 4 luni.

  Lucian Marin

  Managing Partner Marco Polo CEE

 • Un om, un prieten, un doctor cu o putere de convingere extraordinară care oferă sănătate pe termen lung și un stil de viață sănătos. O personalitate care are capacitatea să te convingă și să te țină într-un regim adaptat nevoilor. O spune un pacient care a pierdut aproape 30 kg în 10 Luni.

  Felix Mihai

  Finance Director CE South Iron Mountain

 • Florin Bălănică este un om simpatic și un prieten care, dacă ai încredere totală în el, te scapă de grăsimea din organism și slăbești mâncând aproape orice, fără să te înfometezi și fără constrângeri! E beton omul frate! Eu am slăbit 12 kg și nu le-am mai pus la loc.

  Andrei Duban

  Actor

 • Interacțiunea mea cu dr. Bălănică a fost benefică și eficientă, am slăbit cu ușurință 10 kg în două luni, fără să simt discomfort, ba chiar văzând, cu uimire, că mâncam deseori mai mult decat înainte. Metoda funcționează, mă simt bine, sunt sănătoasă, suplă, plină de energie.

  Daniela Nane

  Actriță

 • Am descoperit un profesionist calm, iubitor de familie, sănătate și viață, a “citit” analizele și pentru prima dată am înțeles cât de mult contează … diagnosticul, modul de viață, emoțiile, cauza și efectul. Ne-a ajutat să rezolvăm problemele de sănătate, acum privim cu încredere în viitor, vârsta noastră metabolică este adolescentă.

  Mirela Vescan

  Make-up artist

 • Pacient

 • Dietă personalizată, confortabilă, gestionată de dr. Ioan Florin Bălănică, cu alimente agreabile, fără foame istovitoare, fără medicamente. Rezultate în 6 luni: scăderea greutății cu 32 de kg, dispariția retenției de lichid, reducerea masei de grăsime cu aproape 20 kg, analize normale.

  Pacient

 • Am urmat un regim de slăbit prin nutriție controlată timp de 9 luni în această clinică, am reușit să dau jos 81 kg. În toată această perioadă am fost ajutat de întreg personalul clinicii, în frunte cu dl. doctor Bălănică. Oamenii de aici sunt profesioniști, înțelegători și dedicați meseriei lor.

  Pacient

 • Sună prea bine ca să fie adevărat: inversarea diabetului zaharat de tip 2 prin exerciții fizice și alimentație sănătoasă! Alături de Echipa dr. Florin Ioan Bălănică am reușit aproape imposibilul și am eliminat insulina din tratament printr-o alimentație sănătoasă gestionată de consultațiile de nutriție.

  Pacient

 • Am reușit în cele aproximativ 11 luni să învăț să mănânc sănătos, regulat, am învățat să mă mișc, să fac sport, ceea ce a dus la o îmbunătățire vizibilă a stării mele fizice. Dr Bălănică este mai mult decât un doctor, este un prieten, un om care se apropie foarte mult de nevoile tale.

  Pacient

 • La clinica dlui dr Bălănică am întâlnit o echipă de profesioniști care în foarte scurt timp au devenit prietenii mei, care au fost și sunt lângă mine și mă susțin cu adevărat în lupta cu kilogramele. Dl doctor este și un minunat psiholog, mi-a dat încredere în mine și m-a ambiționat.

  Pacient

 • În urma multor diete și analize la diverse clinici și spitale am ajuns la clinica dnului dr. Ioan Bălănică. O clinica atipică, în care nu te simți presat mental că ești un cobai înconjurat de halate albe, ci care dorește îndreptarea stilului de alimentație în armonie cu efortul fizic.

  Pacient

 • Urmând metoda dr Bălănică, am reușit să slăbesc 45 kg în aproape 5 luni, fără înfometare, pot spune chiar fără să simt un disconfort major, cum se întâmpla în cazul repetatelor diete și regimuri pe care le-am încercat de-a lungul anilor. Metoda, combinată cu exercițiile recomandate au dat rezultate neașteptate.

  Pacient

 • Pentru sănătatea mea am decis să fac ceva, iar în domnul doctor Bălănică am găsit un sprijin. Acum sunt alt om; mă mișc bine, starea mea de sănătate s-a îmbunătățit, îmi găsesc haine fără probleme. Cu ajutorul dr. Bălănică am renăscut.

  Pacient

 • “O clinică atipică, în care nu te simți presat mental cu iluzia că ești un cobai înconjurat de halate albe, ci ești prezent într-o comunitate care dorește îndreptarea stilului de alimentație în armonie cu efortul fizic, toate, spre o viață sănătoasă”.

  Pacient

 • ”Acum, cred, cu tărie, că a fost nu numai șansa lui la viață, dar și a mea, căci, într-o societate care își marginalizează, cu dispreț, seniorii, numindu-i, în mod peiorativ ”bătrâni” pe cei care, de multe ori, nici nu au ieșit încă la pensie, eu sunt fericită când mă întorc acasă, de la serviciu, la soțul meu, de peste 80 ani”, ne mărturisește soția unui pacient care, în urma programului Dr Bălănică, nu mai ia nici un medicament.

  Sotie pacient

RESTART YOUR LIFE!

  Informațiile referitoare la pierderea în greutate conținute pe acest site nu reprezintă statistici sau valori medii. Rezultatele pot varia de la o persoană la alta în funcție de aportul alimentar, metabolismul și nivelurile de exerciții fizice.