Skip to main content
Sindromul Metabolic

MARȚI, DESCHIDEM UȘA SĂNĂTĂȚII LA FOCȘANI!

By 14 ianuarie 2021No Comments

Oamenii se îmbolnăvesc pentru că au o perspectivă eronată asupra vieţii. Trăim la întâmplare, privim sănătatea doar din perspectiva bolii şi aşteptăm parcă să vină cineva să ne dea sau să ne aducă sănătate. Am pierdut parcă şi bunul simţ al omului simplu şi responsabil, iar legătura cu natura o mai regăsim doar în benzile desenate. Stilul nostru de viaţă pe repede înainte, cu mese sărite şi nesănătoase, cu foarte puțină mişcare şi ore interminabile la birou se reflectă şi în statisticile cu bolile ce “pârjolesc” tot mai mult populaţia lumii! Organizaţia mondială a Sănătăţii estimează că, până în 2030, peste 21 milioane de oameni vor suferi de cancer, 438 de milioane vor fi diabetici şi 3,28 miliarde persoane vor fi supraponderale. România se afla pe locul 1 în Europa la mortalitatea în urma oricărei boli cronice conform OMS. Statisticile medicale sunt dezastruoase, iar previziunile arată şi mai rău.

E momentul să părăsim statisticile! Să ne aducem aminte că SUNTEM OAMENI, nu cifre în statistici medicale! O putem face doar alegând conştient să practicăm, începând de azi, un stil de viaţă sănătos. Pentru că sănătatea este, înainte de toate, o responsabilitate personală! Pacientul şi medicul trebuie să se reîmprietenească, doar aşa o scoatem la capăt. Pentru că, din păcate, suntem prizonierii obiceiurilor şi le perpetuăm pe cele nesănătoase cu bună ştiinţă. Mâncăm pe fugă şi ce apucăm. Dormim superficial. Alegem haotic în funcţie de emoţiile de moment. Alergăm bezmetici la Maratonul Vieţii, fără să ştim care este miza. De ce se îmbolnăvesc oamenii? Pentru că pot!

Aleg să tratez pacientul ca întreg, Corp, Minte ş̦i Suflet!

Degeaba îi „repar” pacientului inima ca organ funcţional, dacă inima ca organ emoţional rămâne stricată. El tot de inimă va muri, doar că de „inimă rea”, cum se spune în popor. Boala este încălcarea legilor naturii, spunea, cu zeci de ani în urmă, Charles Simmons. Eu pledez pentru o schimbare de paradigmă în abordarea conceptului de sănătate, pentru întoarcerea la rădăcini, la autentic, pentru reintegrarea omului în mediul său natural (ştiinţific şi metaforic vorbind).

Repet, sănătatea începe cu conştientizarea responsabilităţii personale! Alergăm disperaţi după sănătate, numai după ce o pierdem! Asta-i realitatea secolului, din păcate! Mintea este cea care determină starea de boală şi o întreţine, dar noi ne încăpăţânăm să dăm vina pe “destin”.

De ce este mintea responsabilă pentru Boală?

Pentru că subconştientul nostru nu ştie de glumă. El este „lampa fermecată” care transformă în realitate gândurile pe care i le punem în braţe. El, de bună credinţă şi ascultător ca un servitor dedicat, le tra- duce ca dorinţe din moment ce le păstrăm cu ostentaţie „încuiate” acolo. Şi atunci, vă întreb, de ce nu-i dăm proiecte sănătoase, în loc să-i cerem singurul lucru de care ne ferim „ca de ciumă”, şi anume boala …?

Pornind de la aceste premise, am inițiat Caravana “Deschide ușa Sănătății!”, un proiect național dezvoltat prin Școala pentru Sănătate și Longevitate. Un proiect de educaţie informală dedicat stilului de viaţă sănătos. Un concept care pune accentul pe calitatea vieţii pe termen lung prin prevenţie, nutriţie, mişcare, alegere conştientă, perseverenţă şi determinare. Un concept garantat 100% prin identificarea şi promovarea unui set de alegeri care să ne definească sănătos stilul de viaţa în jurul căruia gravitam. Şi care să ne servească zi de zi ca un manual personalizat de viaţă, ca o biblie personală a Sănătăţii şi Calităţii Vieţii.

Conferinţa “Suntem Oameni, nu statistici medicale!” de Marţi, 15 Martie 2016, ora 17.00 de la Ateneul Popular Maior Gheorghe Pastia lansează în premieră, la Focşani, Caravana Naţională “Deschide uşa Sănătăţii!”

Scopul acestei conferințe este de a trage un semnal de alarmă asupra stilului de viață practicat de multe ori inconștient, pe repede inainte, cu mese sărite și nesănătoase și ore interminabile la birou, stil de viață ce se reflectă în statisticile despre bolile necruțătoare ce “pârjolesc” tot mai mult populația lumii.

Printre temele abordate în cadul Conferinţei “Suntem Oameni, nu statistici medicale”, se află:

1. Ne ascultăm poftele alimentare, dar nu ne place ce vedem în oglindă. Cum slăbim sănătos şi nu ne mai îngrăşam?

2. Ne gândim mai mult la boală, decât la sănătate. Boala, becul roşu care ne arată că suntem pe drumul greşit.

3. Ce mâncăm ca să ne vindecăm? Lista alimentelor funcţionale (care ne hrănesc sănătos şi au şi efect terapeutic).

4. Indiferent de sex, vârsta, venituri sau profesie, omul modern plăteşte preţul evoluţiei. Cum trăim sănătos, fără să vindem casa şi să ne mutăm în munţi?

5. Sănătatea este o responsabilitate personală. De ce alergăm după sănătate, numai după ce o pierdem?

6. Cancerul ne suflă zilnic în ceafă. Odată ce am găsit şi vindecat cauza, cancerul moare!

7. Medicamentele, calea uşoară de a anihila simptomele. Boala nu se vindecă doar cu medicamente!

În ordinea înscrierilor, participanţilor la Conferinţă li se vor face gratuit măsurători cu Scanner-ul Biofotonic, care arată gradul individual de protecție împotriva bolilor prin determinarea rezervei de antioxidanţi din organism.

Accesul la Conferinţă este GRATUIT pe bază de înscrieri, în limita locurilor disponibile.

Pentru confirmarea participării, cei care doresc sa fie prezenti la Conferinta “Suntem Oameni, nu statistici medicale” trebuie să se înscrie prin trimiterea unui e-mail la adresa: comunitateaoamenilorsanatosi@doctorbalanica.ro!

Hai în #ComunitateaOamenilorSanatosi

Vă aștept Marţi, 15 martie 2016, începând cu ora 17.00 la Ateneul Popular “Mr. Gh. Pastia”, Focşani.

Cu prietenie,                                                                                                                                                                                       Dr. Florin Ioan Bălănică

Pentru mai multe detalii nu ezitaţi să ma contactaţi la adresa de mail ComunitateaOamenilorSanatosi@doctorbalanica.ro

 

Leave a Reply