„Mâncatul emoțional” sau pe fond de stres este tot mai des întâlnit la persoane de toate vârstele care, din cauza ritmului de viață alert, ajung să consume alimente impulsiv, fără a le fi foame.
Mâncatul pe fond de stres este considerat o tulburare de comportament alimentar, care ne afectează atât greutatea, cât și starea de sănătate. Apare cel mai frecvent în a doua parte a zilei, când terminăm activitatea și ne „premiem” sau ne „pedepsim” pentru acțiunile din timpul zilei.
Dr. Florin-Ioan Bălănică ne explică într-un articol de ce este nociv și cum poate fi controlat „mâncatul emoțional”, care sunt diferențele dintre poftă și foame. Accesează articolul în acest link bit.ly/3PQ5KuP
Ai nevoie de ajutor?
Programează-te la o consultație de medicină nutrițională la Dr. Bălănică la numărul de call center 021 9896.
#Medicover #Nutritie #Stres #Sanatate
Prezentare generală a confidențialității
Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.