Conferința „Suntem OAMENI, nu statistici medicale!”

Subcategorii:

Medicina de prevenție ar trebui să acopere peste 80% din nevoile oamenilor, restul fiind responsabilitatea medicinei de urgență și a chirurgiei. Însă, în prezent, e tocmai invers. Medicii care ar trebui să facă prevenție, de regulă scriu hârtii și nu beneficiază de credibilitate în fața pacientului. De aici pornește confuzia, iar medicii cu renume devin suprasolicitați. Dr Bălănică afirmă că “este imposibil să faci prevenție de calitate cu 50 de persoane la ușă! Românul este oricum obișnuit să meargă la cel mai bun doctor, ales de multe ori pe criterii obiective și doar atunci când se agravează starea de sănătate“.

Astfel, conferința a fost focusată pe următorul îndemn: să începem să ne preocupam de sănatate și nu de boală! Să ne tratăm corpul, mintea și sufletul cu respect! Sănătatea începe cu responsabilizarea personală, cu modul în care ne focusăm pe binele trupului, minții și al sufletului.

Printre subiectele dezbătute în cadrul conferinței s-au numărat cele legate de slăbire sănătoasă sau ce mâncăm ca să ne vindecăm, și ce alimente funcționale ne hrănesc sănătos, dar au în același timp efect terapeutic.

De asemenea, participanților li s-au făcut gratuit măsurători cu SCANNERUL BIOFOTONIC, care arată gradul individual de protecție împotriva bolilor, prin determinarea rezervei de antioxidanți. Discuțiile directe, personalizate, generate în primul rând de rezultatele obținute la măsurătorile făcute cu Scannerul Biofotonic, dar și de interesul crescut de-a înțelege mecanismele abordării unui stil de viață sănătos, au demonstrat practic că este necesară mai mult decât oricând o schimbare de paradigmă în abordarea sănătății, o transformare radicală a relației medic-pacient!