Conferința “Medicina stilului de viață & Educație”

Subcategorii:

Omul modern și-a pierdut adaptarea la mediu, muncește mult, într-un mediu nu întotdeauna sănătos, nu face mișcare adaptat nevoilor sale și mănâncă pe fugă, fiind neatent la starea lui de sănătate. Astfel, este predispus încă de timpuriu (în jurul vârstei de 45 de ani) bolilor cronice.

Prin urmare, acest eveniment propune strategii de dezvoltare sănătoasă a societății, prin programe și studii de caz, prin puterea exemplului și povești de succes. Printre speakerii invitați s-au numărat reprezentanți de seamă ai UNICEF, Ministerului Educației, Ministerului Sănătății, și ai mediului privat, clinici de sănătate. Aceștia au dezbătut soluții care să contribuie la educația și conștientizarea asupra adoptării, încă de la vârste fragede, a unui stil de viață sănătos, pentru un trai cât mai lung.

De asemenea, s-a abordat și legătura directă între starea de bine a angajaţilor şi productivitate. Managerii departamentelor de resurse umane caută cu seriozitate metode și soluţii potrivite pentru echipele lor în vederea rezolvării problemelor generate de: stres, program prelungit petrecut în faţa calculatorului sau  activitatea la birou. Toate acestea pot fi cauze reale ale unor probleme de sanătate, care de altfel, influențează gradul de implicare şi de retenţie, dar şi indicatorii de performanţă.

Pe durata conferinței, temele discutate au fost legate de nutriția sănătoasă și ce fac oamenii care trăiesc cel mai mult în lume, managementul timpului și al stresului, cum slăbești natural și cum ai grijă de siluetă.