Conferință interactivă “Medicina Stilului de Viață”

Subcategorii:

Asociația culturală “Regal D’art”, în cadrul proiectului “Sănătatea, a câta putere în stat?” a organizat conferința interactivă “Medicina stilului de viață”, având ca scop atât facilitarea schimbului de opinii și experiențe ale conferențiarilor invitați, cât și obținerea unor răspunsuri la întrebările actuale legate de alimentație, nutrienți, calorii și etichete.

Stilul de viață al omului modern este un semnal de alarmă cu privire la incidența crescută a bolilor cauzate de dezechilibrele alimentare, fiind necesară elaborarea și implementarea unui plan de măsuri personalizat pentru reducerea acestora.

În cadrul conferinței au fost prezentate informații esențiale pentru sănătatea și calitatea vieții de către personalități remarcabile din lumea științifică. Dr Florin Ioan Bălănică, singurul medic care promovează stilul de viață ca modalitate de prevenție și terapie a bolilor cronice, înregistrând o metodă cu 95% rată de succes; și doi profesori universitari, prof univ dr Gheorghe Mencinicopschi, specializat în nutriție și prof univ dr Corin Baidu, specialist în endocrinologie, diabet și boli de metabolism, cu o vastă experiență clinică și deschidere către nou. Mai mult, s-a vorbit despre cultură nutrițională și s-au oferit soluții practice, concrete, care pot fi puse în aplicare imediat.