Conferința BE FIT by CSID

Subcategorii:

Participanții au primit sfaturi prețioase legate de slăbire şi sănătate, mişcare personalizată şi combaterea stresului. Dr. Florin Ioan Bălănică, specialist în medicină personalizată şi nutriţie, a vorbit despre metoda sa prin care a reuşit să slăbească peste 100 de kg, compusă din patru piloni: nutriție, mişcare funcţională, managementul stresului şi integrarea socială.

În ceea ce privește nutriția, medicul a pus accent pe moderaţie, diversitate alimentară, consum echilibrat de proteine, lipide şi carbohidraţi, hidratare cu minimum 2 l de apă pe zi şi adaptarea personalizată a numărului de calorii în funcţie de fiecare în parte. De asemenea, a recomandat ca aceste alegeri echilibrate să fie făcute chiar şi atunci când mergem la petreceri sau la mesele copioase de Sărbători.

Mai mult, dr. Florin Ioan Bălănică a sfătuit participanții să ia în considerare reducerea aportului de zahăr, la fel şi consumul moderat de fructe, care conţin fructoză şi ne pot îngrăşa dacă le mâncăm în exces.

Evenimentul s-a încheiat cu o serie de întrebări și răspunsuri, în urma căreia publicul a fost informat de specialiştii care le-au venit în ajutor cu sfaturi legate de hidratare, vitaminizare, motivație și activități fizice care să amelioreze durerile articulare.