Skip to main content

Atunci cand vorbim despre sport vorbim despre mers la sala, iar cand vorbim de scazut in greutate, vorbim despre sport. Nimic mai gresit!

Exemplele de abdomene plate si pline de patratele, tineri cu muschi foarte bine definiti care ne spun ca repede putem ajunge si noi ca ei, nu reprezinta modele potrivite pentru omul modern. Sigur, putem ajunge si noi ca ei, dar doar daca ne inversam vietile. Adica, noi o traim pe a lor si ei pe a noastra. Dar cum facem cand dimineata ne trezim devreme, alergam sa lasam copilul la scoala sau gradinita, apoi la job si repede din nou acasa dupa ce am trecut si pe la supermarket, si uitam cand si cum a trecut ziua/anotimpul/anul si n-am facut nimic pentru noi?

Calea catre altceva nu este platirea unui abonament la sala, ci resetarea mentala, a perspectivei asupra vietii. Totul pleaca de la un plan concret si de la managementul timpului, iar timpul este de fapt singura resursa neregenerabila si de care ducem lipsa cu totii indiferent de statutul social si financiar.

Putina miscare, atentie la alimentatie, la nevoile simple umane, gandire pozitiva dar nu utopica si fortata,  timp de calitate petrecut cu cei dragi si solutii optime pentru situatiile zilnice – acestea sunt prioritatile in jurul carora trebuie sa se concentreze existenta noastra si care toate duc catre sanatate fizica si emotionala. Nici o cura (de slabit ‘ca sa intru in rochia de mireasa’, de detoxifiere dupa Craciun, de tonifiere ‘ca sa arat bine in costum de baie la vara’) nu functioneaza pe termen lung si nu da rezultatele dorite. Singura solutie cu adevarat benefica pentru corp si minte consta in redefinirea modului de viata.

Iar pentru ca totul se reduce la alegeri, care sunt rezultatul educatiei si a obisnuintelor noastre, haideti sa ne reeducam si sa ne cream noi obisnuinte, sa ne conturam un plan de viata si parca nici timpul nu va mai zbura atunci atat de repede!