Skip to main content

„Fă cruce pe tot ce mănânci și bei, fie ea și otravită, crucea anulează tot.”, afirma Părintele Arsenie Boca.

A venit momentul ca știința să poată demonstra putererea spiritului și a credinței. Fie că vorbim de viața cotidiană în general, fie că vorbim de domeniile ei concrete – sănătate, nutriție, familie, loc de muncă, prieteni etc. -, credința face diferența.

Un grup de oameni de știință ruși au demonstrat efectul semnului crucii asupra reducerii numărului de bacterii din apă și mâncare, acestea devenind mai curate și mai sănătoase pentru corp, minte și suflet. Totodată, rugăciunea are si ea un efect de curățire, dacă este rostită cu dăruire și credință adevărată.

Medicina modernă nu poate aborda pacientul numai din punct de vedere fizic, iar medicul are obligația de a se adresa atât trupului, cât și minții și sufletului acestuia. Participația mentală, spirituală și emoțională a pacientului la actul medical, face diferența dintre succes și insucces în medicina modernă. Abordarea pacientului în acest sens definește corect relația pacient-context medical. Medicina Stilului de Viață reprezintă abordarea medicală care „îmbracă” pacientul în scopul sănătății sale fizice și emoționale.

Leave a Reply