CONSULTAȚIE INIȚIALĂ
(online sau la clinică)

Stilul de viață sănătos cere atenţie maximă, de la cumpărături și gătire corectă, până la echilibru metabolic și emoțional. Are drept piloni mişcarea funcţională, nutriția adaptată, managementul stresului şi relaţia cu anturajul. Abordarea Dr Florin Ioan Bălănică reprezintă o metodă prin care, mai întâi de toate, starea de sănătate poate fi păstrată pe termen lung.

Obiectiv

Primul pas către un Stil de Viață Sănătos

Durata

30-45 min

Rata de succes

95%

Ce cuprinde

Chestionar de evaluare a modului de viață

Anamneză (istoricul medical și/sau al creșterii în greutate)

Scanare corporală în urma căreia, pe lângă greutate, aflăm raportul dintre mușchi, oase, apă, grăsime și grăsimea de pe organele interne

Evaluarea scanării corporale și propunerea/stabilirea obiectivului

Evaluarea investigațiilor medicale existente (acolo unde este cazul, pentru investigații făcute în ultimele 6 luni)

Recomandarea personalizată de investigații

Identificarea cauzei și a obiceiurilor alimentare

Stabilirea regulilor generale ale modului de viață

Evaluarea comportamentului de cumpărare al alimentelor și consultanță în acest sens

Meniu personalizat pentru 7 zile

Propunerea pachetului personalizat potrivit

Consultațiile pot avea loc față în față/skype/video whatsapp

Voucher cadou pentru continuarea cu programul personalizat Lifestyle Complete Health sau recomandarea către orice prieten (voucherul conține ședințe personalizate de Mișcare Funcțională și/sau managementul pielii, prin tehnici de masaj cu produse bio)

Preț consultație: 350 lei

#METODADOCTORBALANICA

#MetodaDrBălănică este singura metoda medicală din România de prevenție, terapie și managementul greutății, înregistrată și certificată internațional. Vizează schimbarea modului de viață, îți echilibrează metabolismul și te ajută să scazi în greutate sănătos. Prin această metodă, oamenii își pot păstra sau recăpăta sănătatea, indiferent de boală.

Știai că mai mult de 70% din bolile de care suferă și sfârșesc românii se datorează modului de viață?

#MetodaDrBălănică se bazează pe expertiza clinică, experiența ca pacient a dr. Florin Ioan Bălănică și știință, fiind validată de rezultatele celor peste 9,500 de pacienți care au accesat metoda în ultimii 4 ani. Urmând principiile #MetodeiDrBălănică, reversăm  boli precum: diabet zaharat, hipertensiune arterială, obezitate, boală  de reflux gastroesofagian sau sindrom metabolic.

Omul modern trăiește mecanic, la întâmplare, mânat de obișnuințe, de obiceiurile zilnice, luat parcă de valul mulțimii. Nu poate vedea lipsa de sănătate a vieții lui, pentru că și cei din jur fac același  lucru. Mai mult, cei care îndrăznesc să fie altfel sunt aspru pedepsiți prin atitudini nepotrivite, bășcălie și uneori chiar excluderea din  grupul social. Așa că, alegem de multe ori să rămânem în zona de  confort, pentru că  cealaltă variantă, cea sănătoasă, pare mult mai dificilă și necesită implicarea individuală. Și dacă ne așteptăm ca societatea să ne ajute, mai pierdem din timpul și așa limitat pe care-l avem, pentru  că interesul social este unul legat de consum și mai puțin de sănătate.
Astfel ne așezăm în linie și mărșăluim spre spitalele și farmacii,  plătind prețul modernității și al alinierii la acest ‘’normal’’. Trăim nepotrivit, suntem din ce în ce mai bolnavi și cu cea mai mică  speranță de viață din UE. De ce? Pentru că n-am înțeles încă ce înseamnă nutrient și umflăm “mațul” cu mâncare, ghidați de gust, oferte de  nerefuzat și cantități greu de susținut de către stomacul și intestinele
noastre. Dar, ce ați zice dacă v-aș spune că schimbarea este posibilă încă de  mâine și acest lucru nu presupune să ne dăm demisia și să ne mutăm în  munți, și nici să emigrăm pe vreo insula exotică?

#MetodaDrBălănică este Medicina Stilului de Viață și se bazează pe 4 piloni:

 • Nutriția și nutrigenomica
 • Mișcarea funcțională și postura
 • Managementul stresului
 • Integrarea socială

NUTRIȚIE CORECTĂ

Mâncarea este mai întâi de toate plăcere și un motiv de socializare. Nu trebuie să măsori porții și calorii. Însă ceea ce incluzi în alimentație este la fel de important ca ceea ce excluzi! Abordarea nutriției în #MetodaDrBălănică presupune mai întâi de toate bucuria de a trăi și nu teama de a muri.

GUSTĂ SĂNĂTATE

Când vei mânca în acest fel, vei pierde în greutate și vei fi sănătos. Vei putea recunoaște din nou gustul natural al alimentelor pe care le consumi. Mâncarea înseamnă nutrienți benefici și sănătate pentru organism.

De asemenea, experiența clinică mi-a arătat că schimbarea stilului de viață modifică structura genetic, promovând genele protectoare și stopând genele care determină inflamația, stresul oxidativ și oncogenele care promovează cancerul. Obezitatea se însoțește de o ‘’șansă’’ în plus de a face peste 13 tipuri de cancer. Modificarea stilului de viață duce la o lărgire a telomerilor, capetele cromozomilor care reglează îmbătrânirea, începând astfel să inverseze îmbătrânirea la nivel celular.

Alimentele nu sunt bune sau rele, dar unele sunt mai sănătoase decât altele. Suntem diferiți și de aceea trebuie să fim tratați personalizat. Există peste 100.000 de substanțe în alimentele de bază care au proprietăți anti-cancer, anti-afecțiuni cardiovasculare și proprietăți anti-îmbătrânire. Ceea ce includeți în alimentație este la fel de important ca ceea ce excludeți!

Principiile #MetodeiDrBălănică, în ceea ce privește alimentația:

 • Abordare personalizată
 • Demers în 2 etape (atingerea obiectivului și stabilizarea)
 • Adaptată contextului de viață a fiecăruia – facil de pus în practică
 • 3 mese principale și 2 gustări
 • Se bazează pe combinația corectă a alimentelor la ora potrivită
 • Nu presupune măsurarea de calorii și cantități
 • Se bazează pe principiul înțelegerii alimentelor ca nutrienți
 • Folosirea echilibrată a tuturor tipurilor de nutrienți
 • Apelează preponderent la folosirea proteinelor și alimentelor cu calorii negative
 • Echilibrează raportul dintre mușchi, oase, apă și grăsime
 • Echilibrează metabolismul
 • Întemeiată pe principiul că ‘nu există greșeli’

GUSTĂ SĂNĂTATE

POSTURĂ ȘI MIȘCARE

#MetodaDrBălănică propune un model de activitate fizică adaptat vârstei, sexului și nevoilor fiecăruia dintre noi. Pentru că mișcarea făcută neadaptat este la fel de nepotrivită ca și lipsa mișcării. Mișcarea funcțională reprezintă mișcarea fiziologică, care ne însoțește în viața de zi cu zi.

MIȘCĂ-TE NATURAL

Pe lângă asta, mișcarea înseamnă stare de bine, sănătate și un bun motiv de socializare. În plus, postura corectă înseamnă o structură musculară și articulară funcțională. Postura pornește de la o mușcătură corectă, așa că vizita anuală la stomatolog este necesară. O bună postură înseamnă circulație bună, lipsa durerilor articulare și o bună funcționare a organelor interne.

Mișcarea funcțională este cel puțin la fel de eficientă ca și tratamentul medicamentos pentru persoanele care experimentează tulburări de dispoziție, furie, anxietate sau diferite forme de depresie. Cercetătorii Universității din Vermont au arătat ca introducerea unui program zilnic de 60 de minute de exerciții fizice adaptate și nutriție adecvată, în programul de terapie al persoanelor cu tulburări mentale, a redus cu 95% tulburările de dispoziție și cu 63% frecvența episoadelor de furie, anxietate sau depresie! Dragii mei, faceți mișcare, adică trăiți o viață în mișcare și nu neapărat sală sau tras de fiare!

MIȘCĂ-TE NATURAL

MANAGEMENTUL STRESULUI

Stresul este răspunsul organismului la schimbările din viața ta, pe care nu le poți evita. Nu putem întotdeauna să schimbăm cauzele stresului, dar putem să învățăm cum să trăim cu el, fără să ne influențeze în rău sănătatea.

Nu putem trăi fără stres. Este în jurul nostru, ne înconjoară, iar câteodată ne copleșește, pentru că viața implică schimbări constante. Anumite situații au tendința de a provoca mai mult stres și pot crește riscul de epuizare. De exemplu, când ne aflăm în situații în care suntem suprasolicitați; când avem control redus și puține alegeri; când suntem judecați aspru de alții; și când experimentăm eșecul, avem tendința de a ne stresa. Din acest motiv, mulți oameni sunt copleșiți de locurile de muncă, de relații, de problemele financiare, de problemele de sănătate sau de programul zilnic încărcat. Pentru că nu poți evita schimbările din viața ta, obiectivul nu trebuie să fie eliminarea stresului, ci gestionarea eficientă a acestuia.

Cauzele stresului nu pot fi întotdeauna controlate, dar putem învăța cum să trăim cu el, fără să ne influențeze în rău sănătatea. Pentru că stresul constant și continuu poate să ducă la boli fizice și mentale serioase.

ELIBEREAZĂ-TE

INTEGRARE SOCIALĂ

Există o cauză importantă care poate afecta fundamental calitatea vieții, pe lângă  dietă, fumat,  activitate fizică sau genă. Este vorba despre integrarea socială, cunoașterea de sine și conectarea cu cei din jurul nostru.

TRĂIEȘTE-ȚI VIAȚA

Medicina modernă se axează pe tratamentul bolii și efectele secundare ale acesteia. Boala afectează calitatea vieții și trebuie tratată cu toată seriozitatea. Fie că vorbim de tratamente medicamentoase moderne sau intervenții chirurgicale, genetică sau molecule noi, toate se adreseaza bolii și mai puțin nevoilor imediate ale oamenilor.

Dar ce trebuie să facem pentru a nu ajunge acolo? Răspunsul este Prevenție! Prevenție și luarea în calcul a tuturor elementelor care ne pot îmbolnăvi. Speranța de viață este scăzută pentru cei care nu se integrează corect social. Oamenii care trăiesc cel mai mult respectă regula celor 5 ‘’A’’:

 • Aparțin unor comunități religioase
 • Aceleași obiceiuri
 • Aparțin unor familii
 • Apreciază legăturile interumane
 • Au principii sănătoase

Dacă 2 dintre prietenii tăi cei mai buni au apucături nesănătoase, cel mai probabil și tu vei avea. Cunoaște-te pe tine și comunică cu oamenii din jurul tău. Astfel creierul tău va rămâne tânăr și vei păstra legăturile interneuronale.

TRĂIEȘTE-ȚI VIAȚA

NUTRIȚIE
CORECTĂ

POSTURĂ
ȘI MIȘCARE

MANAGEMENTUL
STRESULUI

INTEGRARE
SOCIALĂ

citește mai mult

restrânge

TESTIMONIALE

Peste 55.000 pacienți au apelat la #MetodaDrBalanica în ultimii 20 de ani

 • Munceam mult, uitasem de mine și de rolul meu, ajunsesem la o greutate de aproape 200 Kg, iar obezitatea aducea cu ea și alte probleme medicale serioase. Până într-o zi, când mi-am dat seama că-mi pot ajuta pacienții doar dacă eu înțeleg ce înseamnă un mod de viață sănătos. Am slăbit 100 kg în 8 luni și credeți-mă că nu a fost deloc ușor.

  Florin Ioan Bălănică M.D. M.B.A. C.D.N. PhD

  Doctor

 • As far as I know, in the post treatment phase the specially and individually developed “method Dr. Bălănică” supports the recovery and the stabilisation of those patients in an extraordinary way. The success of this special method can be observed already in many patients.

  Prof. Dr. med. Dr. habil. Wolf Ferdinand Wieland

  Chairman of the urological department of the University Regensburg.

 • Ajunsesesm la 123,3 Kg, pentru o înălțime de 1,74 m, cu afecțiuni grave de diabet și hipertensiune. Nu știam cum să mă ajut, nu știam dacă mai pot fi ajutat. La doctorul Bălănică am primit: disciplină, metodă, suport, monitorizare, motivație și recompense. Așa am slăbit 22,7 Kg în aproximativ 4 luni.

  Lucian Marin

  Managing Partner Marco Polo CEE

 • Un om, un prieten, un doctor cu o putere de convingere extraordinară care oferă sănătate pe termen lung și un stil de viață sănătos. O personalitate care are capacitatea să te convingă și să te țină într-un regim adaptat nevoilor. O spune un pacient care a pierdut aproape 30 kg în 10 Luni.

  Felix Mihai

  Finance Director CE South Iron Mountain

 • Florin Bălănică este un om simpatic și un prieten care, dacă ai încredere totală în el, te scapă de grăsimea din organism și slăbești mâncând aproape orice, fără să te înfometezi și fără constrângeri! E beton omul frate! Eu am slăbit 12 kg și nu le-am mai pus la loc.

  Andrei Duban

  Actor

 • Interacțiunea mea cu dr. Bălănică a fost benefică și eficientă, am slăbit cu ușurință 10 kg în două luni, fără să simt discomfort, ba chiar văzând, cu uimire, că mâncam deseori mai mult decat înainte. Metoda funcționează, mă simt bine, sunt sănătoasă, suplă, plină de energie.

  Daniela Nane

  Actriță

 • Am descoperit un profesionist calm, iubitor de familie, sănătate și viață, a “citit” analizele și pentru prima dată am înțeles cât de mult contează … diagnosticul, modul de viață, emoțiile, cauza și efectul. Ne-a ajutat să rezolvăm problemele de sănătate, acum privim cu încredere în viitor, vârsta noastră metabolică este adolescentă.

  Mirela Vescan

  Make-up artist

 • Pacient

 • Dietă personalizată, confortabilă, gestionată de dr. Ioan Florin Bălănică, cu alimente agreabile, fără foame istovitoare, fără medicamente. Rezultate în 6 luni: scăderea greutății cu 32 de kg, dispariția retenției de lichid, reducerea masei de grăsime cu aproape 20 kg, analize normale.

  Pacient

 • Am urmat un regim de slăbit prin nutriție controlată timp de 9 luni în această clinică, am reușit să dau jos 81 kg. În toată această perioadă am fost ajutat de întreg personalul clinicii, în frunte cu dl. doctor Bălănică. Oamenii de aici sunt profesioniști, înțelegători și dedicați meseriei lor.

  Pacient

 • Sună prea bine ca să fie adevărat: inversarea diabetului zaharat de tip 2 prin exerciții fizice și alimentație sănătoasă! Alături de Echipa dr. Florin Ioan Bălănică am reușit aproape imposibilul și am eliminat insulina din tratament printr-o alimentație sănătoasă gestionată de consultațiile de nutriție.

  Pacient

 • Am reușit în cele aproximativ 11 luni să învăț să mănânc sănătos, regulat, am învățat să mă mișc, să fac sport, ceea ce a dus la o îmbunătățire vizibilă a stării mele fizice. Dr Bălănică este mai mult decât un doctor, este un prieten, un om care se apropie foarte mult de nevoile tale.

  Pacient

 • La clinica dlui dr Bălănică am întâlnit o echipă de profesioniști care în foarte scurt timp au devenit prietenii mei, care au fost și sunt lângă mine și mă susțin cu adevărat în lupta cu kilogramele. Dl doctor este și un minunat psiholog, mi-a dat încredere în mine și m-a ambiționat.

  Pacient

 • În urma multor diete și analize la diverse clinici și spitale am ajuns la clinica dnului dr. Ioan Bălănică. O clinica atipică, în care nu te simți presat mental că ești un cobai înconjurat de halate albe, ci care dorește îndreptarea stilului de alimentație în armonie cu efortul fizic.

  Pacient

 • Urmând metoda dr Bălănică, am reușit să slăbesc 45 kg în aproape 5 luni, fără înfometare, pot spune chiar fără să simt un disconfort major, cum se întâmpla în cazul repetatelor diete și regimuri pe care le-am încercat de-a lungul anilor. Metoda, combinată cu exercițiile recomandate au dat rezultate neașteptate.

  Pacient

 • Pentru sănătatea mea am decis să fac ceva, iar în domnul doctor Bălănică am găsit un sprijin. Acum sunt alt om; mă mișc bine, starea mea de sănătate s-a îmbunătățit, îmi găsesc haine fără probleme. Cu ajutorul dr. Bălănică am renăscut.

  Pacient

 • “O clinică atipică, în care nu te simți presat mental cu iluzia că ești un cobai înconjurat de halate albe, ci ești prezent într-o comunitate care dorește îndreptarea stilului de alimentație în armonie cu efortul fizic, toate, spre o viață sănătoasă”.

  Pacient

 • ”Acum, cred, cu tărie, că a fost nu numai șansa lui la viață, dar și a mea, căci, într-o societate care își marginalizează, cu dispreț, seniorii, numindu-i, în mod peiorativ ”bătrâni” pe cei care, de multe ori, nici nu au ieșit încă la pensie, eu sunt fericită când mă întorc acasă, de la serviciu, la soțul meu, de peste 80 ani”, ne mărturisește soția unui pacient care, în urma programului Dr Bălănică, nu mai ia nici un medicament.

  Sotie pacient

RESTART YOUR LIFE

  Informațiile referitoare la pierderea în greutate conținute pe acest site nu reprezintă statistici sau valori medii. Rezultatele pot varia de la o persoană la alta în funcție de aportul alimentar, metabolismul și nivelurile de exerciții fizice.