Skip to main content
Hipertensiunea Arteriala,

9 LUNI, MEDIC SI VIITOR TATA

By 3 septembrie 2021No Comments

A trecut primul an, si cand ma uit in urma parca a fost ieri: dimineata devreme, dupa o noapte fara somn, valiza in fata usii si noi doi pornind catre maternitate.

Ca tata, am avut privilegiul sa fiu in sala de operatie si l-am vazut: 53 cm si 3.500 g de dragalasenie pura. Iar cand a aparut, cele 9 luni de asteptare mi s-au derulat in fata ochilor ca un film – mai intai miracolul vorbelor ‘Sunt insarcinata!’, apoi bucuria impartasirii vestii si toate cele ce au urmat.

Medic fiind, mi s-au adresat si alte intrebari: ‘Nu vreau sa ma ingras, ce trebuie sa fac?’, ‘Cat este totusi normal sa iau in greutate astfel incat copilul sa fie sanatos?’, ‘O sa mi se strice pielea, voi face vergeturi?’ si multe altele de acest gen.

O femeie trebuie sa aiba grija de sanatate ei, mai ales atunci cand este insarcinata. Fiecare trimestru de sarcina este important, iar nutritia gravidei este una complexa. Si chiar daca o fac zilnic pentru pacientii mei, credeti-ma ca atunci cand este vorba de sotia ta, parca e altfel! Nu este usor, pentru ca femeia insarcinata nu trebuie sa manance pentru 2, dar trebuie sa manance gandindu-se ca hraneste timp de 9 luni sufletul care creste in ea. Apoi miscarea la sala si plimbarile lungi sunt foarte importante atat pentru mama, cat si pentru fat.

Si cea mai dezbatuta problema: ‘Cum sa fac cu poftele?’ … Medical, ele nu exista, dar emotiile sunt traite si nu pot fi demonstrate stiintific.

Sarcina este o munca de echipa, iar pentru mine perioada de graviditate a sotiei a presupus asumarea unui dublu rol – de tata si de medic. Am reusit impreuna, 5.5 kg luate in plus de sotia mea si 3.5 kg greutatea lui. Iar cand totul s-a incheiat cu bine, de fapt totul a reinceput: noptile ‘albe’, alaptatul la san, colicile si schema de vaccinare. La 9 luni a mers pentru prima data ajutat, iar la 10 luni singur.

Ma bucur de toate aceste experiente traite alaturi de tine si imi doresc sa fie cat mai multe!

La Multi Ani Aleksei Ioan, La Multi Ani Bitzu’, astazi 16.06.16, la un an de viata!

Leave a Reply